I kjøleskapet

31.10.2023

Jeg har ofte gode forsetter om å starte et nytt og bedre liv rent ernæringsmessig, men det er ikke alltid gjennomføringsevnen er like mye tilstede. Som et resultat av dette hender det at blant annet grønnsaker kan komme til å ende opp myke og visne lengst bak i kjøleskapet. Selv om de kanskje ser litt sørgelige og slappe ut disse grønnsakene, så er de jo likevel verdifulle og fortjener ikke å havne på en søppeldynge. Litt som oss mennesker. Selv om vi etter hvert begynner å dra litt på åra, gjemmer det seg mest sannsynlig noe skikkelig fint inne i oss.

Så hjemme hos meg ender disse litt slitne og småsørgelige grønnsakene i gryta. Jeg kutter bort det som er dårlig, legger oppi andre rester og avkapp og damper det til alle bitene er møre. Så moser jeg bitene med en stavmikser til en passelig pure. Pureen fryser jeg eller bruker den direkte i alt fra supper, sauser eller som tilbehør til andre retter. Pure av norske rotgrønnsaker og en vissen chili for eksempel, gir en fyldig og varm ekstra smak til en helt vanlig grønnsakssuppe eller brun saus!